Coolblue

De pay-off: haal hem weg. Tenzij je er écht invulling aan geeft…

05_icoon_Blog De pay-off: haal hem weg.

Tenzij je er écht invulling aan geeft…

CoolblueOnze middelste wilde graag sparen voor een eigen tablet. Best een goed idee, vonden wij. Want ze hebben speelgoed genoeg. Bovendien gaat hij na de zomer naar het 1e leerjaar en maken ze daar gebruik van Bingel. En hij haalt menig inspiratie voor knutselwerkjes uit Pinterest. Gelukkig werd hij eind vorige maand 6 en kon hij sneller zijn doel bereiken als de opa’s en oma’s mee wilden werken. Tot hij de site van Coolblue zag…”Ik stop met sparen, mam”…

Verbaasd keek ik hem aan. Wat was er gebeurd? Waarom ineens deze radicale beslissing? Trots las hij luidop “morgen gratis geleverd”. Ik glimlachte. Hoewel Coolblue deze vast niet had zien aankomen, ondersteunende hij wel hun pay-off. 😉 Mannetje toch. Ik legde hem uit hoe het zat. Hij accepteerde het, maar je zag hem gewoon denken.

Taal is nu eenmaal lastig. Zeker als je net een beetje kunt lezen. Maar ook al kun je lezen, zit er een groot verschil in het lezen en het ervaren als klant. Gewoon doen wat je zegt is blijkbaar lastig voor sommige bedrijven. Zeg het dan niet. Want je afbreukrisico is zo groot als je het niet waarmaakt.

“Iedereen kan zijn eigen invulling geven aan een goede pay-off. Of ze het mogen is een 2e…”

Maken jullie je pay-off waar? Hebben jullie er überhaupt 1? En is het er 1 waar iedereen op alle lagen van de organisatie iets mee kan? Of dat dat moet? Jazeker! Van directie tot administratie en van financiën tot facilitair. Iedereen kan zijn eigen invulling geven aan een goede pay-off. Of ze het mogen is een 2e…

Ik heb overigens de uitspraak van onze kleine jurist getwitterd. Naast likes van onze volgers, reageerde Coolblue ook met een tweet. En wat voor 1! Want met dank aan de opa’s, oma’s én Coolbue, had Thijs zijn doel bereikt. Toen ik het hem de volgende dag vertelde, kwam er een grote lach op zijn gezicht en straalden zijn ogen.

Dank je wel Coolblue. Alles voor een glimlach maken jullie meer dan waar.


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht