Come fly with us!

Whoop whoop! Als je dit leest werken we al een paar dagen in ons nieuwe kantoor. En dat vooruitzicht stemt me positief. Want als je ziet hoe het er nu uitziet…De verfrollers en borstels hebben dan wel plaats gemaakt voor schroevendraaiers en inbussleutels, maar het écht een fijne werkplek maken, zit hem zeker ook in de details. En hoe cool is het dat we ons nieuwe kantoorconcept gewoon meenemen als we workshops op locatie geven!

 

VliegtuigtrolleyEd

 

Hybride werken zit ons DNA. Daar hadden we geen COVID voor nodig. 😉 Maar hybride of blended werken gaat veel verder dan het inrichten van een kantoor. Of deze nu aan huis is of niet. Het gaat om elke vorm van werken die juist níet in de traditionele ruimte of gangbare (wat is gangbaar?!) tijd plaatsvindt. En dat vinden sommige lastig. Een goed concept zorgt ervoor dat medewerkers in ieder geval het grotere plaatje kunnen zien.

“Hoeveel bedrijven hebben dit eigenlijk? HR en Communicatie pak je rol!”

En toen kwam bij mij de vraag…hoeveel bedrijven hebben dit eigenlijk? Ik hoor en lees veel over hybride werken en dat ‘we vooral samen het gesprek moeten aangaan’. Maar nog maar weinig zie ik HR en Communicatie hun rol pakken om dat gesprek ook echt te laten plaatsvinden. En dat is een gemiste kans. Waarom ligt de focus zoveel op de techniek? Of ligt die bij jullie wel waar die zou moeten liggen…please let it be!

Als je het aan mij vraagt, moet de focus namelijk liggen op dat waar het écht om gaat: vaardigheden! Vaardigheden die op kantoor amper nodig zijn geweest, maar belangrijker worden naarmate de letterlijke afstand groter wordt. Vaardigheden die ervoor zorgen dat er verbinding ontstaat. En dan heb ik natuurlijk niet over de verbinding met MS Teams tot stand te brengen. Want die technische verbinding mag er na 1,5 jaar oefenen toch wel zijn?

Nee, het gaat om vaardigheden die ervoor zorgen dat je weet welke en hoe je de interne kanalen het best in kunt zetten. Dat je dat nog niet helemaal alleen kunt is niet erg. En we weten allemaal dat vaardigheden sterker worden naarmate je meer vlieguren maakt! Wij hebben er inmiddels aardig wat op onze naam staan en verwelkomen je graag aan boord als je ze verder wilt ontwikkelen. Neem je contact op? Dan komen we met onze trolley ook zeker naar jou!

 


icon_Podcast Deze blog is ook beschikbaar als podcast.

Deel dit bericht

over 9 bouwblokken, hun verbinding en niet te missen positieve effect op organisaties

Image

Lees en leer alles over ons model van de 9 Building Blocks for Connection: dé werkwijze om succesvolle verbindingen te leggen.

  • Praktische uitleg 9 Building Blocks for Connection
  • Bewezen adviezen voor verbinding
  • Direct toepasbare oefeningen
  • Unieke invul-canvassen

Zeker zijn van een exemplaar?Koop nu