DeBal_Bananen

Bananas

05_icoon_Blog Bananas!

DeBal_Bananen

Wat ben ik blij dat er muziek bestaat. Dat ik vroeger muziekles heb gehad. En een beetje kan zingen en gitaarspelen. Nu zing ik alleen nog onder de douche, voor onze kinderen of bij een uit de hand gelopen barbecue, maar ‘vroeger’ trad ik op met geweldige bands en zong ik elke dinsdag in een fantastische vocal group. Onder leiding van Bart de Win. De man die nu al 3 zondagavonden op rij onze woonkamer opfleurt.

En weet je, dan ga je eraan wennen. Je gaat ernaar uitkijken. Het wordt bijna een vanzelfsprekendheid. Het wordt onderdeel van onze zondagavond in coronatijd: 20u livestream concert van Tip Jar. Want ook Bart is gestopt met de vocal group en inmiddels samen met Arianne Knegt een gewaardeerd duo in onder andere Texas. Maar zij zagen hun optredens daar natuurlijk in rook opgaan… Gelukkig bedachten ze een alternatief. En dat alternatief is een ritueel geworden als je het mij vraagt.

“dat alternatief is een ritueel geworden als je het mij vraagt. En een ritueel verbindt mensen en structureert de tijd.”

Een ritueel verbindt mensen en structureert de tijd. Iets dat we in deze tijd hard nodig hebben. Helaas vallen rituelen vaak weg onder tijdsdruk, want ook – nee juist – als je gericht bent op resultaat, moet je ze hebben als bedrijf. En heb je ze niet? Dan maak ze je toch gewoon?

Welke rituelen of tradities kent jullie organisatie? En wat zeggen ze over jullie identiteit? Overigens hoeven dat geen grote dingen te zijn die veel geld en tijd te kosten hoor. Het zijn vaak juist de kleine dingetjes die uniek zijn en voor dat onderscheidende karakter zorgen. In ons geval zijn dat bijvoorbeeld de avonturen van onze Bal die je elke vrijdag kunt verwachten. En de maandelijkse column natuurlijk. Met dit keer een foto van bananen.

Want dat is namelijk de nieuwe zomerse singel van Tip Jar. Hopelijk word je er net zo blij van als ik! En met een beetje geluk spelen ze hem zondag ook weer. Wat ben ik blij met ze. En voor het feit dat zij voor een mooi nieuw ritueel zorgen deze tijd. En dat zij heel goed kunnen zingen en muziek maken en morgen voor de 4e keer onze woonkamer opfleuren! Ben jij er ook bij?

Lees je deze blog voor 11 mei (2020), dan zie ik je heel graag bij hun 4e livestream concert om 20u.


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht