Blog_Maxi

All I want for Christmas

05_icoon_Blog All I want for Christmas

Blog_MaxiHet is eind september 2020 en ik zet de kerstboom. Versier het huis. Steek kaarsjes aan. Draai Mariah Carey. En pak bijzondere cadeautjes in voor ons allemaal. Het is een Kerst die we nooit zullen vergeten. Het is namelijk de laatste Kerst met onze trouwe viervoeter. Kerst in december gaat hij niet halen. En onder het motto: tijd is maar een afspraak die we met elkaar maken, vieren wij gewoon in september Kerst!

Het was 1 van de vele dingen die we op de bucketlijst hadden gezet. De lijst die we, door een beetje slim te plannen, nog helemaal hebben kunnen afwerken. De lijst die voor een goede voorbereiding zorgde op iets waarvan je weet dat het ooit gaat komen, maar waarvan je hoopt het zo lang mogelijk te kunnen uitstellen. De lijst die ervoor zorgde dat we de Kübler-Ross-curve een beetje gemakkelijker kunnen doorlopen.

Hoe snel het zal gaan? Geen idee. Want elk proces gaat gepaard met emoties. Deze, maar ook als je als organisatie staat voor (grote) veranderingen. John Fisher heeft dat mooi weergegeven in de verandercurve. De curve die zoals je ziet gebaseerd is op de curve van Kübler Ross. En de impact van de (organisatie)verandering zorgt ervoor dat je de curve snel of wat minder snel doorloopt.

In hoeverre houden jullie rekening met de verschillende fases waarin medewerkers terecht komen?

In welke fase van de curve zit jullie organisatie als het gaat om de veranderingen die Covid-19 met zich meebrengen? In hoeverre houden jullie rekening met de verschillende fases waarin medewerkers terecht komen? Ik hoef je vast niet uit te leggen dat de impact van het verlies van een huisdier groot is op een gezin. Zeker als er 3 kinderen rondlopen in de leeftijd van 10 tot 7 die niet anders weten dan dat hun harige broer er was.

Maar ook bij deze verandering is juiste communicatie het sleutelwoord. En daarmee zit het gelukkig hier wel goed. 😉 En bij jullie? Anders weet je ons te vinden. En half december, als ik de kerstboom weer zet. Het huis versier. Kaarsjes aansteek. Mariah Carey draai. En bijzondere cadeautjes inpak voor ons allemaal, zal ik zeker weten denken dat het een Kerst is die we nooit zullen vergeten…


Lees meer maandelijkse blogs van Mirjam

 

Deel dit bericht