8 uur per dag werken ‘hoort’ toch? Nou, niet bij ons!

Nou, niet bij ons!

8 uur per dag werken ‘hoort’ toch?

Image

Voorjaarszonnetje. Heerlijk eten en drinken. En elkaar. Meer hadden we afgelopen dagen niet nodig in Kopenhagen. Hadden niet nee, maar deden wel. Van bedrijfsbezoek aan Carlsberg tot hardlopen langs de haven. Een perfecte mix om mijn creatieve geest optimaal te benutten. En dat leidde uiteindelijk tot het unanieme besluit dat we bij Essentiedenkers overgaan op de 6-urige werkdag.

Goed. Het besluit is natuurlijk niet zo snel genomen als jij het hier nu leest. Net zoals jij waarschijnlijk, had ik er ook al over gehoord en gelezen. En de Deense bedrijven waarmee we spraken afgelopen dagen, inspireerde ons nog meer. Tijd om de voors en tegens nu echt eens op een rij te zetten en het er samen over te hebben. Voor besluitvorming is dat toch wel handig 😉

Tot die ene avond dus in de lounge van ons fantastische hotel. 10 jaar Essentiedenkers passeerden de revue en we wierpen vast een blik op de toekomst. Voor zover we in de toekomst kunnen kijken dan. Eigenlijk zijn we helemaal blij zoals het nu gaat. Maar we merken dat we het best presteren als we onder die 6 uur per dag blijven. En als je het mij vraagt, zijn we daarin niet de enige.

"Werk jij je uren, omdat het zo hoort? Of kijk je samen met de rest van je team of organisatie naar datgene wat ze op moeten leveren?"

Alleen...het is zo gebruikelijk dat je 8 uur per dag werkt. Van 9 tot 17 het liefst. Het ‘hoort toch zo’? Maar waarom? Ook hier zijn we aan het pellen geslagen en tot de kern gekomen: Je moet effectief en efficiënt je werk kunnen doen, voor toegevoegde waarde zorgen en uiteraard voldoende inkomsten genereren om te leven volgens de standaarden die je zelf wenst. En rijk zit hem niet in geld. Echt niet. Zeker niet als zelfstandige met de Belgische belastingregels 😉

Werk jij je uren, omdat het zo hoort? Of kijk je samen met de rest van je team of organisatie naar datgene wat ze op moeten leveren? En hoe je dat dan vervolgens het beste moet organiseren. Denk er echt eens over na. En wil je er over sparren: je weet me te vinden. Wees niet verbaasd als je rond 22u bericht terug krijgt, want mijn werktijden verschillen per dag. Zo is het nu tijd om onze jongens te gaan halen bij opa en oma, want na die paar dagen Kopenhagen, heb ik die keiveel gemist. Daar kan geen factuur tegenop.

Meer weten over betrekken en betrokkenheid? Check o.a. 17 januari, 31 januari, 17 maart en 27 juli in ons boek!

Delen? Graag!


Geen column missen?

Meld je aan en ontvang een berichtje als onze nieuwe column live staat!

  • Als je je aanmeldt voor de maandelijkse column, slaan we deze gegevens op en gebruiken ze enkel om je de column te sturen. Meer informatie over onze koekjes, privacy en voorwaarden, vind je op Koekjes enzo!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.